Inbjudan till online-event den 28/9 från SSES

Till dig som brinner för riktigt bra ljud och musikproduktion.

Swedish Sound Engineers Society bjuder dig och andra likasinnade i vårt nätverk att njuta av ett unikt online-event med Thomas Lund från Genelec.

Där vi på lite över en timme ska försöka besvara:

· Hur upplever vi musik och ljud nu och framöver?

· Vad vill lyssnare/fans ha mer av än allt annat?

· Vad kan göra ditt sound mer unikt och njutbart?

· Vad kan göra din karriär mer framgångsrik och hållbar?

Finns det ett arbetssätt som kan lyfta din musik och ditt sound ytterligare?

Vi är av den övertygelsen och väljer att kalla det ”New Rules of Engagement”, inspirerat av Thomas arbete.

Denna kunskap är viktig för oss som älskar bra musik och ljud. Arbetar du dessutom med musik och ljud kan denna förståelse också ge dig stora fördelar.

Datum: 28 september
Schema:
18:30

Sändningen börjar med föredraget ”New Rules of Engagement” – som hålls på engelska. Thomas kommer, med ett lärorikt och unikt upplägg, att vidga våra vyer och ge oss en fördjupad förståelse.

Han sammanfattar bland annat en granskning av över 80 studier om fysiologiska och psykologiska aspekter av mänsklig uppfattning av ljud och musik så som exempelvis att:

· Vi är på väg mot ett paradigmskifte i mänsklig uppfattningsförståelse med mer fokus på hur varje människa uppfattar ljudbilder, bland annat i rörelse.

· Vår perceptuella bandbredd är förvånansvärt liten, vilket lett till nya förslag så som en “slow listening methodology” i AES Journal.

· Vad detta innebär i praktiken inom produktion, reproduktion, högtalare och hörlurar inom musik, underhållning, media och dataspel.

? OBS!
Ha gärna ett par bra hörlurar på dig då vissa ljudprover är binaurala och anpassade till hörlurar. Mer specifikt så är ljudproverna särskild anpassade efter hörlursmodellen AKG K240 (dock inte för K240 DF, dvs “Diffuse Field-varianten”).

Thomas är Senior technologist på Genelec och en av ljudvärldens ledande forskare sedan 25 år, med sin forskning om loudness mätmetoder, immersive audio och människans ljudupplevelser.

Thomas ursprungliga bakgrund är inom medicin men han vände sig till professionellt ljud och blev CTO för TC Electronic. Han är även aktiv inom internationell standardisering (AES, ATSC, CTA, EBU, ITU, SMPTE) och ordförande för en arbetsgrupp som verkar för att förhindra hörselnedsättning och ljudöverexponering.

19:30-19.45 Avslutning och Q&A

Du behöver inte anmäla dig!
Sätt bara in eventet i din kalender.

Du ser eventet live här.

Mer om oss och hur du kan gå med i SSES.